Dzień Szpinaku! Włącz go do swojej diety!
Wprowadź szpinak do swojej codziennej diety, zafunduj swojemu organizmowi bombę witaminową. Poznaj pozytywny wpływ szpinaku na zdrowie. Dlaczego szpinak jest...Dominika | 26 marca, 2024
Tel: 24-268-50-83
Popłacińska 42, 09-401 Płock
Tel: 24-231-48-36
Osiedlowa 1, 09-401 Płock
Przychodnia "Radzi i Wie"
Katarzyna | 7 grudnia, 2021
Przygotowanie wigilijnej kolacji to wymagające i czasochłonne zadanie, a wspomnienia dotyczące uczucia ciężkości i przejedzenia z poprzedniego roku jeszcze nie zblakły? Sprawdź jak możesz sprawić, że tegoroczna wigilia nie skończy się bólem brzucha, a pełną satysfakcją!
Po pierwsze – nie zapomnij o przyprawach, które wspomogą trawienie! Są to między innymi:
Kolejnym sposobem na uniknięcie ciężkich potraw jest ograniczenie smażonych dań. Zamiast ryby w panierce, doskonale sprawdzą się ryby pieczone i marynowane. Oleje: lniane, konopne czy rzepakowe warto za to dodać do sałatek.
Bakalie dostarczą nam dużej dawki witamin, a kompot z suszonych owoców zapewni nam dużą dawkę przeciwutleniaczy i przy okazji wspomoże trawienie.
Nie zapominajmy też o kiszonkach i potrawach, których są głównym składnikiem. Są źródłem wielu witamin i minerałów, a także zawierają pozytywne bakterie wspomagające żołądek i jelita.