Dzień Szpinaku! Włącz go do swojej diety!
Wprowadź szpinak do swojej codziennej diety, zafunduj swojemu organizmowi bombę witaminową. Poznaj pozytywny wpływ szpinaku na zdrowie. Dlaczego szpinak jest...Dominika | 26 marca, 2024
Tel: 24-268-50-83
Popłacińska 42, 09-401 Płock
Tel: 24-231-48-36
Osiedlowa 1, 09-401 Płock
Przychodnia "Radzi i Wie"
Katarzyna | 13 stycznia, 2020
Zima to czas, w którym nasz organizm szybko się wychładza, a my wracamy do domu zziębnięci i marzący o kubku ciepłego napoju. Co warto wypić, by najlepiej się rozgrzać?
Korzeń imbiru jest pełen zalet – poprawia trawienie, jego właściwości odkażające mogą pomóc przy bólu gardła, co więcej pobudza on krążenie, pomaga w zwalczaniu nudności (np. przy chorobie lokomocyjnej) i rozgrzewa, a także działa wspomagająco w leczeniu przeziębienia.
By przygotować rozgrzewający napój z imbiru potrzebujemy niewiele – ciepłej, zagotowanej wody oraz korzenia imbiru, który obieramy i w zależności od preferencji kroimy na małe kawałki lub ścieramy na tartce.
Zaparzony w ten sposób imbir możemy pić samemu lub dodawać do niego wyciśnięty sok z połówki cytryny, miód, herbatę czy ulubione zioła.
Imbir świetnie sprawdza się w kuchni, dodanie go do gotowanych przez nas potraw wzmocni ich smak. Dzięki dodaniu go do codziennej diety zyskamy lepszą odporność.