Dzień Szpinaku! Włącz go do swojej diety!
Wprowadź szpinak do swojej codziennej diety, zafunduj swojemu organizmowi bombę witaminową. Poznaj pozytywny wpływ szpinaku na zdrowie. Dlaczego szpinak jest...Dominika | 26 marca, 2024
Tel: 24-268-50-83
Popłacińska 42, 09-401 Płock
Tel: 24-231-48-36
Osiedlowa 1, 09-401 Płock
Przychodnia "Radzi i Wie"
Katarzyna | 12 marca, 2021
Kleik ryżowy to nic innego jak nieco rozgotowany ryż. Właściwości kleiku ryżowego przygotowanego na wodzie, z opcjonalnym dodatkiem małej ilości soli i masła, są znane na całym świecie. Potrawę można urozmaicić poprzez dodanie do niej warzyw, owoców, ryb czy mięsa.
Ryż można również gotować na mleku z dodatkiem owoców i miodu. To świetny pomysł na pożywne i zdrowe śniadanie dla dzieci i dorosłych.
Kleik ryżowy to pożywne danie, niezastąpione przy zatruciach pokarmowych i grypie żołądkowej, a także podczas osłabienia organizmu. Kleik ryżowy doskonale sprawdza się także w przypadku pacjentów po operacjach, osób starszych. Często jest też pierwszym posiłkiem dla niemowląt.
Zachęcamy do spożywania go od czasu do czasu, w wersji „dla zdrowych” jako pożywnego śniadania. Taka potrawa jest łatwo przyswajalna, bogata w magnez, żelazo i witaminy z grupy B, a przy tym nie zawiera glutenu. Dodatkowo dostarcza energii na kilka pierwszych godzin dnia!