Dzień Szpinaku! Włącz go do swojej diety!
Wprowadź szpinak do swojej codziennej diety, zafunduj swojemu organizmowi bombę witaminową. Poznaj pozytywny wpływ szpinaku na zdrowie. Dlaczego szpinak jest...Dominika | 26 marca, 2024
Tel: 24-268-50-83
Popłacińska 42, 09-401 Płock
Tel: 24-231-48-36
Osiedlowa 1, 09-401 Płock
Przychodnia "Radzi i Wie"
Katarzyna | 22 marca, 2022
Wiosna oznacza coraz mniej czasu, aż pojawią się w sklepach świeże truskawki. Dziś podpowiemy czemu warto po nie sięgać i jakie witaminy zawierają!
Poza dosyć wysoką zawartością witaminy C, truskawki zawierają także witaminy takie jak witamina A, E, B2 czy B3. Są bogate również w składniki mineralne takie jak magnez, fosfor, krzem, żelazo, cynk, wapń i potas.
Dodatkowo truskawki są niskokaloryczne oraz mają niski indeks glikemiczny, co czyni z nich zdrową przekąskę. Świetnie poprawiają przemianę materii!
Przede wszystkim jednak truskawki wspomagają nasz układ odpornościowy wiosną! A to bardzo ważne, bo niestety wiosenna pogoda jest bardzo zmienna i łatwo o chorobę w tym okresie.
Dlatego też zachęcamy do sięgania po świeże truskawki, gdy te pojawią się już na straganach i w sklepach.